Fotografie, Interieur, Interieurfotografie

Make over: de hal

Lang beloofd en nu eindelijk gekomen, een blogpost over de hal. April 2013 (!) maakte ik het moodboard en ik de zomer van dat jaar heb ik de hal ook daadwerkelijk opgeknapt maar nooit meer foto’s geplaatst… Oei! Hoog tijd ervoor dus 🙂

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (1)

De hal… zoals je ziet echt jaren ’30. Glas in lood, voordeur met rijtje raampjes, granieten vloer, paneeldeuren en model lange gang met toegang tot woonkamer, keuken, toilet en kelder.

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (6)

De luchtpost komt hier niet vaak helaas 😉 Het bakelieten knopje (alsmede alle deurklinken) komt bij All Bakelite vandaan, waar ze oud en nieuw bakeliet verkopen.

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (4)

Alles wit leek me wat veel dus wilde ik een eyecatcher aan het eind van de gang: een rode deur. Kleur: dining room red van Painting the Past.

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (8)

Ik houd echt van sfeerhoekjes maken en dat kan op deze lange kapstok met gemak! Deze keer een oude schooltas uit Parijs en een metalen duimstok. Wist je dat je daar heel leuk letters of andere tekens van kan vormen?!

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (9)

Denk alsjeblieft niet dat onze kapstok er altijd zo mooi uitziet!! Het oog wil ook wat en ik wil het graag in stijl fotograferen dus leegmaken en de leukste dingen laten hangen. Het hoedje is trouwens puur decoratie, nog nooit gedragen 🙂

De kleuren op de muur: Pure White en Old White van Painting the Past.

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (5)

Het was vooral mijn idee om de hal op te knappen. Maar ik ben wel superblij met mijn manlief die me toch heeft geholpen met schuren + deze radiatorombouw gemaakt heeft. Heel blij mee! Ik moet wel zeggen dat het qua warmteafgifte erg scheelt dat er iets voor en boven zit dus je moet wel harder stoken.

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (2)

De echte klapper op de vuurpijl is de kapstok! Heeft manlief ook zelf gemaakt! Hij is bijna 2 meter lang met een stuk of 15 haken. Altijd al zoiets gewild en precies passend voor deze lange gang. Het oude gymbankje komt uit Den Bosch, gevonden via Marktplaats bij een kunstenaarsgroep oid.

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (3)

De haken komen bij Janko’s vandaan uit Meijel. Worden geleverd met schroefjes in kleur!

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (14)

De meterkast met een gezellig sfeerhoekje met een boeket geplukt bij pluktuin De Buytenhof in Rhoon (bij Barendrecht). Het roodbruine krukje komt bij Van Dijk & Ko vandaan en de vintage poster bij Sissy-Boy. Overige decoraties komen van de markt, kringloop e.d.

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (13)

Op Pinterest zie je soms de leukste en mooiste ideeën voorbijkomen. Zo ook deze lamp. Gehaakte kleedjes verzameld (een hoop via Marktplaats) en met behanglijm aan de slag. Zo gezegd, zo gedaan, toch??!! Haha, hier was doorzettingsvermogen voor nodig! Na drie pogingen gelukt.Yes!
Mocht je dit ook willen maken? Koop een stevige grote witte ballon bij de feestwinkel, gebruik dunne kleedjes en maak zelf dikke superbehanglijm aan, geen kant-en-klaar spul want dat is niet stevig genoeg. En dan nog…. je ziet dat ‘ie bij mij bovenop wat is ingezakt ;( ik noem het maar de charme van het zelf maken…

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (12)

De trap. Oud en van grenenhout. Toen we hier kwamen wonen enorme lagen tapijtlijm afgebikt en toen gelakt. Hij heeft nu een mooi gebruikte look dus die heb ik zo gelaten. Ik heb al een witte trap naar zolder en daar zie je alles op! Dat durf ik hier niet aan 🙂 De trapleuning is hoogglans zwart geverfd, zo komt die kleur terug in de leuning, de vloer en de bakelieten deurklinken.

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (7)

Nog een keer die mooie kapstok met oud koffertje en oude roze doosjes uit de winkel van mijn opa waar ze de potloden uit verkochten.

De hal - Aline Sietsma interieur en styling (10)

En natuurlijk mogen er geen kaarten ontbreken! Zo leuk om op te hangen met masking tape en hier tevens een mooie kleurcombinatie!

Ik hoop je te mogen hebben inspireren! Fijne dag!

[beelden: aline sietsema]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

You Might Also Like