Ontwerp

In 2012 heb ik mijn liefde voor (grafisch) ontwerpen ontdekt. Ik vond het altijd al leuk net iets meer te maken van een uitnodiging voor een verjaardag of voor een feestje maar had er nooit iets serieus achter gezocht. Ineens bemerkte ik dat ik eigenlijk heel enthousiast werd van het combineren van foto’s en grafische elementen in een ontwerp en daar ook nog een mooie tekst bij te schrijven. Buiten alle ontwerpen voor Brocantepost, een schoonheidssalon, een doe-het-zelfzaak en diverse andere klanten kwamen kortgeleden ook de eerste boeken uit waarvoor ik de vormgeving heb gedaan en het omslagontwerp. Zo gaaf om dat te zien. Heb je lange tijd gewerkt aan een project en komt het ineens in het echt van de band rollen. Superleuk!

Belangrijk vind ik dat de stijl van het ontwerp past bij de opdrachtgever of het merk. Hopelijk net iets gedurfder dan ze zelf hadden bedacht ­čÖé

Het meeste grafische werk vind plaats achter de computer maar ook pak ik het potlood en fineliner. Even een schetsje maken of een eigen typografie ontwikkelen. Heel fijn om zo het werk achter de computer af te wisselen met schetswerk of handlettering op papier!