Art & Craft, Uitgelicht

Vee Speers

Afgelopen mei was ik in Stockholm, Zweden en bezocht daar het Fotografiska museum waar op dat moment een expositie was van fotografe Vee Speers uit Australië. Prachtig werk wat je raakt, soms door absurditeit of door de intense blik in de ogen van deze kinderen. In de fotogalerij een aantal beelden van verschillende series die ze op deze manier gemaakt heeft.

Dit is wat ze over zichzelf en haar werk zegt:

”I don’t like to follow the crowd. I like to seduce, with images that are at once disturbing and beautiful, but leaving a space for the viewer to enter my world. My portraits combine elements which evoke conflicting emotions that can surprise the viewer, telling a story that is somewhere between fantasy and reality, the obvious and the unexpected”.

Het begint met de serie ‘Birthday party’, fantasierijke doch eenvoudige maar intense portretten van kinderen die een verkleedfeestje hebben.

De daaropvolgende serie ‘Bulletproof’ laat dezelfde kinderen 6 jaar later zien in dezelfde stijl en met dezelfde achtergrond maar ouder en klaar om de wereld in te gaan.

‘Thirteen’ is haar laatste serie waarbij ze haar dochter gefotografeerd heeft op haar dertiende jaar en de overgang van kind naar tiener/jong-volwassene heeft willen vastleggen.

Bekijk alle foto’s en meer van haar werk op www.veespeers.com

Er zijn ook posters van haar werk verkrijgbaar bij de Fotografiska museumwinkel maar ik moet zeggen dat ik niet weet of ze ook internationaal versturen en hoe lang het verkrijgbaar blijft.

[beelden: vee speers]

You Might Also Like